• Cancel
    Filter
Filter

61. Müzayede Kitap

OSMANLICA VE TÜRKÇE KİTAPLAR, İSTANBUL VE İZMİR İLE İLGİLİ KİTAPLAR, NADİR SÖZLÜKLER, OSMANLI VE TÜRKİYE İLE İLGİLİ KİTAPLAR

Currency Converter:
  • Category: Yeme İçme Kültürü
Lot: 513 » Yeme İçme Kültürü

RECIPES FROM EAST AND WEST Euterpe Craies, George Routledge, London, [c 1920]. xvi, 141, [2] s, 17.5 x 11 cm, bez cildinde.

Çoğunluğu Türk ve Yunan mutfağı olmak üzere, Hollanda, İsveç, Amerika mutfaklarına ve özellikle de yazarın ailesine ait eski ilginç yemek tarifleri. 

Details
Lot: 514 » Yeme İçme Kültürü

ASSYRIAN COOKERY, David Benjamin Warda, 1989. 126 s, baştan sona resimli, yazarından imzalı, 21.5 x 28 cm, spiralli karton cildinde.

Süryani mutfağı..

Süryani mutfağı, farklı bölgelerde yaşayan etnik Süryani halkının ortaklaşa oluşturdukları bir kültürdür. Suriye’nin kuzeydoğusu, Irak’ın kuzeybatısı ve Türkiye’nin güneydoğusu ile İran’ın kuzeybatısında yaşayan ve Aramice konuşan Asuri Hristiyanların bir araya getirdikleri bu yemek kültürü Yunan, Türk, İsrail, Lübnan ve Ermeni mutfaği gibi diğer Orta Doğu ve Kafkas mutfakları ile benzerlik gösterir. Tahıl, et, domates, otlar, baharatlar, peynir ve patates açısından zengindir. Alkol, özellikle buğday birası, organik şarap ve arak da tüketilir. Asuri Diasporası’nda, bireyler otantik Asuri yemeklerini bulundukları bölgenin etnik yemekleri ile birleştirmeye eğilimlidir. 

Details
Lot: 515 » Yeme İçme Kültürü

THE OTTOMAN KITCHEN, Sarah Woodward, Conran Octopus Ltd, London, 2001. 144 s, baştan sona resimli, 26 x 23.5 cm, şömizli bez cildinde.

Lübnan’dan Sambousil, Arnavutluk’tan ciğer salatası ve Yunan hamur işlerinden Osmanlıya özgü yüzlerce farklı yemek tarifinin yer aldığı kitapta, farklı ülkelerin yaşam tarzını ve atmosferini çağrıştıran bir çok fotoğraf da bulunmaktadır. 

Details
previous
Go to Page: / 1
next